Mys med mamma!

Nyår hemma med mamma tycker jag är heeelt fantastiskt. Lugnt och skönt ingen hysteri fest som man har haft för höga förväntningar på som bara bli blaha blaha. Vi åt en liten förrätt som bestod av honungs melon inlindad i parma skinka. Varmrätten bestod av Citron och Dill Lax med kokt potatis och rom sås med citronpeppar. Jag och mamma älskar verkligen den underbara citronen. Efterrätten väntar vi lite med, blev lite små mätta. Och till har vi knaprat på olika kex med oda ostar.

Alla ni ute i festvimmlet tar det lugnt ikväll och var försiktiga med både alkohol och fyrverkerier!

Men annars allihopa ha en helt underbar kväll och njut så länge det varar.



GOTT NYTT ÅR!


Ultraljud










4 Bilder i olika vinklar och kvalité
Men som barnmorskan säger så är det en liten?



















!!FLICKA!!

Mellandags REA

Igår så fick jag en hel heldag med min mamma. Mycket trevligt, hon blev lite trött och slö sista biten men de kan jag förstå :)
Jag fick iaf lite underkläder, en amningsbehå och strumpor. Samt en Mama klänning från H&M. Mycket fint.
Har använt Ny behån idag men jag har lite svårt för dess former. Men jag kommer komma i den ordentligt snart. Lite större tuttisar så kommer det bli susen dusen.

Jag vet inte om jag har tagit upp det i bloggen, men vi ska få en inneboende en tid framöver. Tills bebis närmar sig sin hemkomst :)
Hon talar inte svenska och ska ha vårat lilla rum så vi tjänar ihop lite pengar. Har lite blandade känslor över det här men vi kände att om vi ska komma ikapp lite och tjäna in lite så fick det bli sista utvägen.

Om 12 dagar så är det födelsedag. Fyller 21. Inte alls något specielt bara lite äldre.
Får se hur jag löser det med inneboende tjejen. Kanske kommer kännas lite märkligt om ska vara hemma. men vi får väl se. Ska försöka prata lite med henne när hon kommer. Men det är inte det enklaste ska jag säga. Hon har en jätte svår brytning på kinesiska när hon pratar engelska så man står verkligen med frågetecken över huvudet.

Så vi har alltså pysslat med det hela dagen, städat ut lilla rummet och gjort ordning så hon kan bo där inne.
Tur hon inte kan svenska (A) hehe

Ciao Mina Nära Och Kära!


V.18

Nu är bebisen drygt 14 centimeter lång från hjässa till rumpa och väger lite under 200 gram. Bröstkorgen rör på sig vid andning, men i själva verket fylls lungorna av fostervatten istället för luft.

fetal development at 18 weeksEn ultraljudsundersökning görs vanligtvis i andra trimestern (vanligtvis mellan 17 och 19 veckor) för att bedöma fostrets tillväxt och utveckling, titta efter möjliga problem, undersöka moderkakan och navelsträngen och bedöma om förlossningsdatumet är korrekt. Under denna undersökning kan du ofta se din bebis sparka, böja sig, sträcka på sig, rulla runt och till och med suga på tummen. Ta med din partner om det är möjligt och be om flera fotografier.

Om du väntar en flicka, så kan det vara intressant att veta att hennes vagina, livmoder och äggledare nu finns på plats. Om du väntar en pojke, så är de yttre könsorganen tydliga. Om du väntar fler än en bebis, kan du läsa mer om vad det innebär här: Tvillingar.

Dagen före

Och vi ska hem till pappa och käka ett litet julbord idag :)
Ska bli mysigt och trevligt. Vi får se om vi åker till Ramsjö ikväll eller om det blir tidigt tidigt imorgon bitti.
Eller om det blir alls?

Får se om jag återkommer senare idag

Annars God Jul Och Gott Nytt År på er alla!






Goda vänner i jobbighetens stund

Det är skönt att dom finns där trots att man hörs av dåligt under längre tider.
Tessan ringde idag och jag fick gråta ut över hennes axel en stund trots att det var över telefon. :)
Jag ska snart åka om ungefär en timme och sen ska jag åka hem till till Tessan så fort jag kommer tillbaka till stan. Så kör jag en sleepover där, ska väl köra lite Buzz och gråta lite. :) Ska bli både skönt och roligt eftersom jag behöver något annat att tänka på och roligt ska det bli att få träffa Tessan för det var inte igår :)

Ska ut på Nessu sista runda tillsammans med mig nu så ska jag gråta lite på vägen. Över den stora tomheten han kommer lämna bakom sig. Du var värmen i vinterkylans mörker. :(

Jag får tänka framåt och att jag snart ska på ultraljud som jag så länge längtat efter. Får köra min fokus på det. Men man får faktiskt vara ledsen och vara lite små löjlig över en sån här sak. Dessutom så är jag ju med barn och känslorna tar över helt och hållet.

Ciao!


Gråter och gråter

Tyvärr så måste jag lämna tillbaka Nessu nu. Igår hände det en liten olycka mellan Jonas och Nessu så Jonas vill verkligen inte ha honom kvar och jag tänker inte sätta emot om det. Jag är fruktansvärt ledsen och trodde verkligen inte att det skulle bli så här svårt. Jag är lite små nördigt nog helt förstörd och tycker att det här ska bli skit jobbigt. Det har varit så skönt att ha honom eftersom jag mått så bra och han har fått mig att komma igenom dagarna när Jonas inte varit hemma. Jag hade äntligen fått en anledning till att komma ut och röra på mig om dagarna. Den här hunden går inte att besriva vilken kärlek värme och personlighet han har.

Jeanette frågade om jag ville ha en annan hund som hon har på kenneln men jag känner att jag inte bara kan byta ut Nessu på det viset. Liksom att han funkade inte då tar man någon annan. Nä så jag får bli utan hund nu tråkigt nog. Och jag har verkligen mått jätte bra av den här tiden. Men funkar det inte så funkar det inte. Och kanske det var lika bra att det hände nu eftersom vi ska ha bebis i sommar.

Och sen vet jag vad folk kommer tycka om det här. Det är lika bra, det var inte bra att ha honom och ditten och datten men det var INGEN som kunde se hur bra jag mådde av det. Jag vill inte höra ett ord från någon om det här. Skadeglädjen människans bästa vän?

Man trodde inte att det skulle bli så här jobbigt. Men det är det. Och så blir det.


Han fick första pris i utställningen helgen innan jag fick honom

Moster har flyttat in på Vinddraget

Hjälper mamma och min moster att renovera en riktigt sunkig lägenhet som moster ska flytta in idag.
Som jag sagt så älskar jag att tapetsera så det är vad vi gör. Hon som haft lägenheten har levt som en riktig gris och förstört hela lägenheten med att hon rökt inne överallt och att hon har skitat ner ordentligt helt enkelt.
Så jag ska dit och hjälpa till när dom har staplat på alla saker på släpet som ska dras dit.

Just nu sitter jag och väntar på att färgen i håret ska bli klart. Tänkte fräscha upp mig lite till jul. :)
Fick färgen av Elin i julklapp samt mycket annat. Jag blev så glad glad glad :)
Tack hjärtat för att du är en underbar vän!


Blommor


Hittade en bild på en bukett blommor jag fick av Jonas för ett tag sen. Älskar liljor så jag var tvungen att lägga upp den. Trots att jag skrev att jag inte skulle skriva något men i det här inlägget finns det nog förhoppningsvis inget dom kan använda. ELLER?

Älskar dig Jonas!

V.17

Nu är bebisen ungefär 13 centimeter lång från hjässa till rumpa och väger cirka 140 gram. Skelettet består mest att ännu mjukt och böjligt brosk, men det kommer att hårdna senare. En skyddande substans som kallas myelin börjar nu omsluta ryggmärgen.

fetal development at 17 weeksMed hjälp av ett speciellt stetoskop är det nu möjligt att höra bebisens hjärtslag. Det är både spännande och lugnande att höra det lilla hjärtat galoppera på. Om du är orolig för hur bebisen mår och utvecklas, kan det vara skönt att höra. Och om det börjar kännas som att graviditeten pågår för evigt, kan det vara kul att påminnas om vad som väntar efter 40 långa veckor.

Din växande livmoder påverkar din balans och det kan kännas lite ostadigt. Var lite försiktig och ha gärna stadiga, lågklackade skor. Är det svårt att komma till ro i sängen? Läs våra sömntips för andra trimestern.

Om du planerar att göra ett fostervattensprov men inte ännu har gjort det, så är detta en bra vecka. En fördel: du får en lång titt på din bebis med ultraljudet som används under proceduren.

Tänker inte blogga på ett tag

Nej och endast detta för att det jag skriver tar vissa personer och sätter det mot mig och tycker att dom kan använda det som anledning till att "trycka" ner en. Så jag ska sluta skriva på ett tag nu. Jag kommer bara lägga in veckans händelser med magen.
Kommer även sätta lösenord på sidan snart som bara utvalda kommer få.



Ingen hjälp

Nej det är inte vad man får nånstans när man ringer om möjlig urinvägsinfektion eller möjlig järnbrist i kroppen.
Jag vet inte vad man ska göra för att få hjälp. Det hjälper inte ens att man har blivit så stor att man får betala när man ska ha hjälp. Det trodde nästan jag att dom skulle bry sig iaf lite mer. Men icke, jag tror jag måste förblöda och kanske skada mig så allvarligt att jag inte ens behöver dom. Äsch jag får väl gå med urinvägsinfektion eftersom dom inte ens bryr sig om att titta upp det. Aja det är för argligt och man kan gå runt och vara arg över det utan att de händer något alls.

Hörs hej


Jag orkar inte blogga

Jag är för trött, jag orkar inte ens sitta här en pytte liten stund för att skriva av mig.
Jag är bara trött trött trött så jag syssel sätter mig på det lilla jag orkar istället.

Men nu är jag i vecka 16 iaf och känner barnet röra sig mer vissa dagar och mindre andra.
Sen finns det andra goda nyheter som jag är väldigt lycklig över som kommer fram när det är redo för det :)
Och snart är det dags för ultraljudet man tackar :D

Kram på er i vinter "kaoset"



V.16

Nu är bebisen ungefär lika stor som en avokado, precis under 12 cm, och väger cirka 100 gram. Under de kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då bebisen dubblar sin vikt och blir längre.

fetal development at 16 weeksBebisar är lekfulla både i och utanför magen. Din bebis har kanske upptäckt sin allra första leksak – navelsträngen – som kan vara rolig att dra i och klämma på. Även om bebisen kan ibland kan klämma tillräckligt hårt för att minska syretillförseln, behöver du inte vara orolig för att den ska hålla tag så länge att det orsakar skada. Cirkulationssystemet och urinvägarna fungerar nu som de ska och bebisen drar in fostervatten i lungorna och andas ut det igen.

Ibland kan det göra ont när du gör plötsliga rörelser. Ligamenten på båda sidor av livmodern och bäckenet sträcks i takt med att bebisen växer. Det är helt normalt, men om det inte ger med sig utan fortsätter några dagar, eller förvärras, bör du prata med din barnmorska.

Lördag det snöar och vi ska på grillmys hos pappa

Man behöver väl inte skriva mer än så det talar om i små drag vad som står på.
Pappa har iaf byggt ett jätte fint vindskydd med grill som vi ska sitta runt idag och mysa. För dom blir det öl, för mig? Det blir väl någon smarrig dricka såklart. Pappas bröder kommer dit idag sen blir det väl farmor Johan jag Jonas och två vänner till honom Jim och hans sambo Emma. Ska bli mysigt vi tänkte grilla älgkött mums mums!

När jag vaknade idag så fick jag ett otroligt sug efter alla gamla Absolute Dance skivor från det sköna 90talet.
Någon som har några av dom skivorna så skulle jag bli överlycklig. Kanske bränna av eller något, dem är rätt svåra att få tag på :) Minns att det var min kära syster Linda som hade skivorna när jag var lite och o'boy vad jag spelade dom.

Här är en av skivorna som jag minns :)

Nu ska jag gå och förbereda älgköttet så hörs vi sen.
Hej alla lördags glada!


091210

Måste skaffa mig järntabletter som min kusin Karin tipsade mig om. Det känns som att jag inte har något blod kvar i kroppen över huvudtaget. Jag är helt utpumpad, trött och seg. Gick en promenad med Nessu och då upptäckte vi en ny väg vi kan gå här i Andersberg. Och under den promenaden så fick Nessu slita mig fram eftersom jag känner mig tom i kroppen. Men trots min seghet så hittade jag en jätte pulkabacke och skulle natruligtvis ta mig upp för den. JAJAJA oj vad smart man är trots sina krafter tänkte jag skulle låta Nessu få gå upp för den. Jag var helt helt slut när jag kom upp. Det känns att det börjar hända saker med kroppen nu.

Imorgon är det iaf idolfinal antar att ingen missat det. Men vem vinner och vem försvinner?
För mig så kommer Erik vinna :D Jag bara älskar den mannen.

Nä nu ska jag göra mig något att äta sen kolla om mamma kanske vill ta en promenad i hemlingby när hon slutat jobbet.

Ciao


Vet inte riktigt vad det är

Men jag känner mig så trött och långsam. Känns som att jag skulle kunna sova hela tiden, kanske är det nessu som tar all min ork hela tiden. Han är faktikst en riktigt gris måste jag säga. men äntligen så har vi fått honom att sova i hans lilla myskoja med hans alldeles egna gosefilt. Men han kryper upp precis som alla barn gör nån gång på natten när man sover. Och tar sån fantastisk plats i sängen så man blir nästan lite små tokig, men det är mysigt tycker jag.


Nessu pojken

Jag tror faktiskt att jag börjat känna barnets rörelse i magen. Det känns som små små volter eller hur man ska säga. Vissa vill förklara att det känns som att man är lite gasig i magen men jag tycker det låter lite bättre med volter. Inte alls långt tills vi ska få se det lilla pyret, 29de dec gäller det :D:D
Ska kolla med mamma om jag kan få ta hennes scanner så ska jag lägga in dom första bilderna från ultraljudet. Jag vet att jag kan knäppa kort på bilderna också men det blir inte riktigt lika bra tycker jag. Sen så är jag så spänd över att få se om farfar hade rätt i min dröm om att det är en flicka. Kusligt om det skulle vara så. :)
Saknar dig farfar och morfar för den delen.

Jag kör på lite i det här inlägget idag.
Jag är nog inte den enda som känner lite press och ångest över den här julen. Jag orkar faktiskt inte med, jag skulle lika gärna kunna sitta här hemma i lägenheten själv och titta på tv för att sen gå och lägga mig. Jag orkar faktiskt inte med det här året. Och jag orkar verkligen inte med att jag ska åka till Ramsjö det sätter en extra jobbig press på mig. Men som tur är så har jag fått Jonas att gå med på att vi åker upp på julaftons morgon och hem tidigt dagen efter. TACK FÖR DET!

Nä vad säger ni ska man gå och dra täcker över huvudet igen? Ta en promenix med nakenfisen och sen dra täcket över huvudet igen? Jag orkar inte med den här månaden.

Hejssvejs fågelfejs!


V.15

Du märker säkert inte av det, men bebisen har förmodligen hicka ganska ofta. Den kan hicka innan den kan andas. Bebisen gör inga ljud innan födseln, eftersom luftstrupen är full av vätska istället för luft.

Fast du förmodligen har ökat i vikt med 2,5 – 4,5 kg, så väger fostret bara cirka 70 gram. Det är nu ungefär 11 centimeter långt, från hjässa till rumpa. fetal development at 15 weeksNu håller benen på att växa om armarna i längd, fingernaglarna är helt formade och alla leder och lemmar är rörliga. Eventuellt går det att se vilket kön bebisen har med ultraljud nu, eftersom de yttre könsdelarna utvecklats så pass att en ultraljudstekniker kan se dem med lite tur.

Om det känts lite abstrakt att vänta barn, så blir det förmodligen mycket verkligare när du kan känna bebisens rörelser för första gången. De flesta blivande mammor känner fosterrörelser mellan 16 och 20 veckor. Du som varit gravid förr, kommer förmodligen att känna dem tidigare. Det du kanske tror är gaser i magen, kan vara bebisen som gymnastiserar! Tala om för barnmorskan när du känt bebisen röra på sig för första gången. Nu mot mitten av graviditeten är en bra tid att börja motionera.

Mycket att göra, lite blogg tid

Hämtade hem Nessu i mora i tisdags och har haft fullt upp med honom sen han kom. Vi tar långa sköna promenader på dagarna och myser till fullo här hemma i soffan och han blivit lite kall när vi varit ute. Dessutom så är det bra att jag har honom. Kommer ut och får luft plus motion och jag kommer upp i tid på morgonen. Första morgonen tog vi promenad nr 1 kl tio i sju på morron och idag så gick vi ut tjugo över fem. Men vi har inga problem att kliva upp så tidigt för när vi är nöjda ute så går vi in och lägger oss till kl nio. Och då blir det frukost och lite tv. Eller som idag när vi har städat lite samt tvättat. Jag mår tusen ggr bättre nu när jag har honom. Känner mig mycket friskare och gladare plus att jag har mer lust till att göra saker här hemma. Det blir bara plus plus plus :) hej så länge!

RSS 2.0