100426 Stor sorg

Jag har aldrig förlorat ett djur tidigare i mitt liv.
Men tyvärr så vände det i Fredags, mamma va försenad hem så jag fortsatte ta hand om hundarna tills hon skulle komma hem. Tequila blev snabbt sjuk natten till Onsdag, hon spydde ner hela lägenheten och hade även spytt blod under natten. Jag ringde veterinären på morgonen och hon tyckte vi skulle komma in utifall att det kunde vara bukspottskörtelinflammation, som det även visade sig vara. Bukspottskörteln hade slutat fungera och börjat tagit vävnad från det yttre lagret för att bryta ner det den fick. Hon fick ligga på dropp i tre dagar men kom hem över natten för att sedan åka tillbaka dagen efter igen för att fortsätta behandlingen. Det här är jätte jobbigt att skriva om för det var väldigt jobbigt att uppleva att hon blev så sjuk så snabbt, och att mamma satt på en buss 100tals mil ifrån Gävle gjorde absolut inte saken bättre.

Jag tyckte själv att hon va pigg på dagarna och hon skuttade runt som aldrig förr när hon kom ut från veterinären.
Mamma kom iaf hem fredag morgon och vi åkte till veterinären fredag eftermiddag för att prata om Kilans tillstånd. Hon visade inget vidare av livs glädje när vi kom dit, vi försökte få henne att gå ut å röra på sig men hon ville verkligen inte gå. Vi beslöt oss först för att försöka med fortsatt behandling i Falun över helgen, men med tanke på hur hon mådde och risken att hon kanske inte skulle överleva helgen så beslöt vi oss för att låta henne vila i frid utan fortsatt smärta. Hon hade en tuff sista tid med diskbråck och andra grejer som tärde på hennes lilla kropp.

Men nu vet vi att hon har det bra och ingen mer smärta i hela hennes liv.
Otroligt svårt att släppa henne och jag saknar henne så jätte jätte mycket.
Jag är glad att jag fick den sista tiden med henne och jag kommer alltid minnas dom tokiga små saker hon hade för sig.

Så Vila I Frid vår Vackra Tequila, du kommer alltid ha en stor speciell plats i våra hjärtan här hemma!
Till dig för sorgen hos oss






Vecka 33


Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.

Under de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens postition – vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen.

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu – delvis för att förlossningen ska bli lättare. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken och detta möjliggörs av att huvudet kan tryckas ihop lite under förlossningen. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig.

Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och placerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.) Om du är omföderska, är det vanligt att detta inte sker förrän sista veckan innan bebisen föds – och i vissa fall inte förrän förlossningen börjar. Vill du föda utan medicinsk smärtlindring? Här kan du läsa om icke-medicinska ("naturliga") metoder.

Får du svullna fötter och vrister mot dagens slut? Vätskebindning i kroppen, s k ödem, är ofta värre senare på dagen eller om det är varmt. Märkligt nog kan detta förvärras av vätskebrist. Din kropp – i synnerhet dina njurar – och bebisen behöver mycket vatten. Om dina händer eller ditt ansikte plötsligt sväller upp, är det viktigt att du kontaktar läkare – det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Vecka 32


Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten.

En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.

Om bebisen är en pojke, brukar testiklarna nu vandra ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen.

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under en fullgången graviditets sista sju veckor. Se till att du äter bra den sista tiden.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.

100417 Ingen mamma

Nej det blev ingen hemresa för mina kära där nere i turkland.
Det ser ut som att dom får flyga hem på måndag men hur det blir med det vet vi ju inte.


Socarna va nyss förbi med en mut ros till oss. Man tackar ju aldrig nej till en blomma. :)
Skickar blomman som en vacker tanke till Mamma och Kicki som inte sitter allt för illa till men ändå.
Ni får rosen från oss båda mig och socar :)
Puss på er!


100416 Fast utomlands

Mamma och Kicki ska ju åka hem från Turkiet imorgon. Men det ser inte jätte ljust ut som ni kanske har hört.
På hemsidan står det redan nu att planer är försenat men att ytterligare info kommer imorgon kl 14,00 om ny landning. Lite jobbigt tycker jag allt att det är. Tycker att det är jobbigt att man inte får någon direkt info om hur det kommer gå till. Men eftersom inga plan får lämna så kan ju inga plan få ankomma heller?
Allt visar sig hur det kommer se ut imorgon. Vi får hålla tummarna att allt kommer gå bra.

100415 Hund spa

Som sagt så är min mor och syster i turkiet och har det gott. Så under den veckan har jag dom söta rar hundarna Flisan och Kila. Tyckte dom var lite skitiga här om kvällen och vi skulle bädda rent i sängen. Och ni vet jag hur skönt det är att sova nyduschad i rena sängkläder. Så jag och Jonas satte igång med att bada dom söta rar. Inte lika uppskattat från deras sida som från våran men dom blev så fräscha och god luktande igen. :)


Kilan mindre lycklig men mer fräsch


Flisan lika så




Svårt att få en bra bild på D*I*V*A*N


Kisses från oss alla här hemma!

100415 Vanlig middag

Hemma hos familjen Sundberg/Sandvik ser ut så här





Lyxig och super god mat med Ris och fläkfilé med kantarell/citron sås med lite grönt på.
Det var riktigt smaskens.

Kisses babes!

100413 Usch för blogg designen

Jag kan inte få det att funka! Jag fattar inte vad jag gör för fel *grrrrr*
Jag försöker få färg på kommentarerna så att dom syns och sen så försöker jag få så att mina rubriker inte endast står i stort men ingenting funkar... GAAH jag blir tokig, jag har varit in på designa din blogg och jag hittar precis det jag söker men det funkar inte iaf... JAG BLIR TOKIG :D
Kan någon hjälpa mig som kan? Snälla jag bönar och ber ;)

Åkte till sthlm i lördags för vår ettårsdag som förlovade

Vi passade på att åka till sthlm i lördags när Mamma och Kicki ändå behövde skjuts till arlanda.
Synd bara på vädret den dagen det var riktigt ruskigt. Iskallt regnade och blåste isvindar, inget vidare när man ska mysa runt i stan. Det var bara smärtsamt att gå ut ur butikerna.
Men vi fick några inköp med oss hem så vi var rätt nöjda ändå. Det får bli en sthlms dag när det blivit varmare ute :)
Men jag köpte mig ett par sommar skor och en skön tröja som Jonas hittade åt mig.
Jonas köpte en tröja och en riktigt snygg skjorta som kommer vara väldigt snygg i sommar. Jag älskar när Jonas bär lila han är så riktigt snygg i lila. Vi tog ju så klart några bilder också.

Och vi käkade på Burger king som jag absolut inte gillar. Men Jonas ville passa på så jag ställer såklart upp :)

 

Nu är det bara 9 veckor tills vårat hjärta barn kommer till oss ♥

 

Kisses!



Vecka 31+1


livmoder
fett

Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och de ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek. Den väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis ”ska” göra och är drygt 40 cm lång.

På grund av trängseln därinne, har du kanske märkt att bebisen inte längre rör sig lika livligt. Så länge den fortsätter vrida på sig lite, så vet du att allt står väl till. Det kan vara svårt att tro, men bebisen har fortfarande en hel del växande kvar innan den föds – ungefär 900 gram!

Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och den kissar nu vatten, vilket är bra träning inför livet utanför. Snart kan du vara förvissad om att ditt barn börjar få ett rikt inre liv – undersökningar har visat, att bebisar i magen har perioder av drömsömn redan kring åttonde månaden.

Du har förmodligen gått upp 1,3-1,8 kg denna månad. Ett knappt halvkilo (450 g) per vecka är helt normalt under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln.

100408 Grannarna finns inte

Nej precis dom finns inte, eller dom har ju funnits men dom flyttade ut i mars någon gång. Och jag som hörde av mig till min förvaltare idag med horn på huvudet över att grannarna är så sjukt störande. Men då sa hon att det måste vara någon annan för det bor ingen i den lägenheten. PINSAMT!
Jaja men då kom vi fram till att det kanske är den nyinflyttade ynglingen under oss som spelar dygnet runt.
Så ja jag kände mig som en knäppis :)
Så vi kom överens om att vi skulle hålla kolla på honom och se vad som händer.

Uppdatering kommer framöver :)


God natt Kisses!

100407 Glukosbelastning

Gjorde jag idag hos barnmorskan mycket fina värden hade jag. PUH! Tack för de. :)
Inte för att jag varit orolig men det skulle inte vara så roligt om något skulle vara fel.
Sen mätte vi magen och lyssnade på det lilla rara hjärtat som slog precis som det skulle.
Vi är väldigt lyckliga över den här dagen :)

På lördag så har jag och Jonas varit förlovade i 1 år och det ska vi fira med att åka till sthlm.
Mamma och Kicki åker ju till Turkiet/Side på lördag morgon så då tänkte vi köra dom till Arlanda och ta en sväng själva till sthlm's stad. Ska bli väldigt mysigt faktiskt. Ser fram emot det väldigt mycket.

Har haft en rätt jobbig tid dom senaste veckorna, har lidit av en fruktansvärd huvudvärk och ingen kan svara på varför. Ingenting hjälper och eftersom värktabletter inte fungerar så har jag lagt dom på hyllan nu eftersom jag inte vill äta värktabletter. Men sen har jag provat en massa andra metoder som att smörja in pannan med vitblomman och använda nässpray men de har inte heller funkat så bra. Har ni några tips på vad jag kan göra? Blir helt mosig i huvudet av värken.  Här får ni en bild på magen från vecka 29.



Morsning korsning!

Vecka 30


Bebisens lungor och matsmältningssytem är nu nästan färdigutvecklade. Ökningen i längd kan komma att sakta av (bebisen är ungefär 40 cm lång nu), men den kommer att lägga på sig vikt ända fram till födseln.

Bebisen fortsätter att blinka och kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset. En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän de är mellan sju och nio år gamla. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt om utrymmet. Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta.

100403

Har inte haft så mycket tid för att blogga. Jag brukar aldrig ha fullt upp men just nu under påsk som för alla andra har det varit mycket. Har träffat vänner jag sällan träffar gått på bio och haft myskväll med moster.

Jag och moster dukade upp ett riktigt härligt plock bord med allt gott man kan tänka sig. Lista
Jordgubbar med spray grädde
Nacho chips med ostdip och tzatsiki
Melon
Små godis
Räkor med rostat bröd
Nån rökt korv med gurka är faktiskt jätte gott
Och ett glas Cider på det var helt perfekt :)

Jag kan säga att vi var riktigt nöjda efter den kvällen.

Filmen jag såg på bio va iaf shutter island
Inte så bra som jag trodde att den skulle vara. Den var riktigt djup och väldigt märklig.
Jag är lite små intresserad av psyk filmer och om psykvård och jag trodde att filmen skulle innehålla mer utav läskiga människor. Men så var tyvärr inte fallet utan det var bara fläng hit och dit.
Sen att det var en massa flams runt om krin och att snorungar sätter upp sina fötter i nacken på en så att de bara dunkar i hela sätet eller att det sitter en snubbe framför som luktar så mycket alkohol att jag själv trodde jag hade druckit fick filmen att försvinna lite.

Men nog om det ikväll blir det middag här hemma tror jag om det blir som mamma och jag har planerat.
Annars blir det middag hemma hos mamma istället :)

Imorgon kommer älskling hem och jag längtar verkligen efter honom. Har varit några tunga dagar utan hans närhet. Märkligt att man längtar efter att vara ensam men bara efter någon timme kunde han gärna fått kommit tillbaka till mig. För så roligt är det inte att vara ensam.

Nu ska jag nog ta och äta upp dom sista jordgubbarna och ta mig en väl förtjänt nap för jag är riktigt riktigt trött och huvudvärken jag dragits med är inte alls hjälpsam.
Jag hoppas bara att grannarna kan hålla i styr på sina djur och musik så är jag jätta nöjd.

Kisses på er!

RSS 2.0