091130

Sista dagen för denna månad, känns bra att den är överstökad.
Men det är imorgon det händer saker. Då ska jag nämligen hämta nessu, om han nu tycker om mig :)
Så jag och mamma åker iväg på en liten roadtrip till Falun imorgon.
Kändes skönt att hon valde mig faktiskt för att hon hade en annan familj att välja på men tog mig.. Gjorde tydligen ett väldigt gott intryck då och det är ju väldigt bra. :)

Nu ska jag och Jonas kika på TV eller film så

CIAO så länge!



V.14

Nu är bebisen ungefär 9 centimeter lång och väger cirka 43 gram. Nu växer kroppen fortare än huvudet. Denna vecka kommer den papperstunna huden att täckas med den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och vanligtvis försvinner innan bebisen föds. Ögonbryn börjar växa och huvudet kan vara täckt med dunigt hår, men det är svårt att förutse hur ditt barns hår kommer att se ut efter förlossningen.

fetal development at 14 weeksKring den här tiden kan fostret gripa, kisa, rynka på ögonbrynen och grimasera. Det kanske till och med kan suga på tummen. Forskare tror att dessa och vissa andra rörelser utvecklas i takt med att impulser i hjärnan utvecklas.

Om du inte gjort ett NUPP-prov, men ändå vill få en uppfattning om hur hög risken för kromosomskador är, kan du göra en serumscreening (biokemisk screening eller Köpenhamnsprov) från vecka 14. Det mäter nivåerna av vissa äggviteämnen i ditt blod och kan ge en bild av hur stor risken är för Downs syndrom eller annan kromosomskada. Resultatet kan visa om det är relevant att överväga ett fostervattensprov, som görs mellan vecka 15 och vecka 18 och som vanligtvis erbjuds om den blivande mamman är över 35 eller har kromosomavvikelser i släkten. Du som är över 35 kan läsa vår artikel om hur ålder påverkar graviditeten.

Och medans jag ändå är arg!

FUCK ER SOM TÄNKER ELLER SÄGER NÅGOT NEGATIVT OM HUNDEN SOM JAG TÄNKER BLI FODERVÄRD ÅT! Jag vet att det inte är den fagraste hunden av dom alla men nu är det som det är. Jag tänker inte ta mer skit för hur den ser ut.....! Eller hur jag ska sköta den, sköt ert så sköter jag mitt. Men det är jävligt lätt att lägga sig i någon annans problem istället för att ta tag i sina egna.

Fram med julen!

Det är faktiskt riktigt jobbigt att julbaka. Har hållit på med knäck nu och sen samtidigt så började jag på Lussebullarna. Innan det så gjorde jag och mamma julsstakar, mammas stake blev finare än min såklart. Hon hade varit nere i Karlstad på julmarknad och köpt sig en riktigt fin Ljusstake. Jag fick tåv gamla men jag är rätt nöjd med dom ändå, trots att de inte blev lika fina som mammas :) Kommer väl upp kort senare. Måste ta lite kort på mit bakverk sen också.

Ikväll så blir det stor familje middag här hemma hos mor. Jag, mamma, Jonas, Danne, Bryan, Kicki och Johan.
Får väl se vad det blir för mat. Troligen jag som kommer få stå med den. :)

Nä nu ska jag pysa och mysa!

Hepåde!



P.S nu måste säga att jag blivit bättre på mitt bloggande, OCH jag försöker fakitskt skriva nånting hela tiden :) Kram på er!

oops

Har inte hunnit blogg något eftersom jag haft besök. Nu sitter jag hemma hos mamma och ska första advents pyssla och baka lite. Först så ska vi ut och plocka mossa till advents stakarna. Sen så ska jag väl hem till mig och göra detsamma sätta upp lite stjärnor i fönstren och jag tänkte även att jag skulle försöka spraya god jul på fönstren. Vi får se hur det går.

Nu ska vi röra på oss Flizan är jätte sugen på att få komma ut i skogen. :)

Hepåde!




Städa städa!

Jonas jobbar och jag tänkte städa lite. Har nyss dammsugit så jag ska väl fortsätta att pyssla lite till. Cristina kommer ju ikväll vet inte riktigt vad det blir ikväll. Blir nog lugnt eftersom vi ska ut och äta imorgon. Det som är mest tråkigt är ju att jag inte får drick dom där fantastiskt goda Frozen margarita som dom har på  Church Street Saloon. Jag älskar maten där, eller vad säger jag rätten jag äter där har aldrig ätit något annat än kyckling med bacon och dom där potatis (guldklimparna) underbart. Får se om man vågar sig på något nytt imorgon.

Nä nu ska jag fortsätta med min roliga städning!


Hepåde!




Nu är jag TRÖTT

Är helt slut nu eftersom vi slitit så på kvällarna. Saknar jonas också eftersom vi knappt träffats något sen söndag. Orkar inte skriva mer nu, ska dra ett sista ryck här innan vi åker hem. Hejs!

Perro sin Pelo del Perù

Ringde nyss på en annons om fodervärd till en Perro sin Pelo del Perù (PSP) alltså en Peruansk nakenhund.
Alltså jag har ingen erfarenhet alls av denna ras och har väl tidigare inte gett den någon större uppmärksamthet mer än att veta att den finns och sett den på bild. Men det vore faktiskt roligt att prova för att se hur det funkar. Och sen så behövs det lite nya ansikten i familjen ;) Inte för att vi inte kommer få det om ett ca halvår men ändå. Jag behöver något litet och bekvämt som jag kan få komma ut i friska luften med.

Den här hunder är iaf 4½ år och heter
Balines (Albertini) eller kallas fär Nessu.
Och han är faktiskt rätt söt  måste jag säga. Även om jag alltid haft påpälsade djur så är det roligt med något nytt och annorlunda som inte är så vanligt.

Jag menar se på honom, han är ju faktiskt ett litet charmtroll och kommer passa perfekt in i våran vardag. Jonas kommer väl inte vara så glad men det får han leva med för jag gör så mycket och STÅR UT med så mycket som han kräver så :)

Hepåde!


091126

För bara en timme sen så gick jag på en lång promenad med mammas hundar. Eller hundarna var mina från början men dom tycker mycket bättre om mamma så då bor dom ju så klart här hemma hos henne. Och jag har sovit här hemma hos henne eftersom jag skulle till hälsocentralen i morse. Skulle lämna prov och allt såg bra ut så det är ju skönt. Bäst att kolla så man är på den säkra sidan :)

Det är riktigt härligt väder idag förresten så då var det riktigt skönt med en lång promenad.

Nä nu ska jag nog ta och göra något annat, annars kommer nog tiden gå väldigt sagta här hemma.



Ciao


Vad veckan går långsamt

Har precis kommit hem igen. Från att aldrig göra nåt så känns det som att jag aldrig får vara hemma.
Och snart så ska jag åka igen, ska hjälpa mamma med rusten hos farbror ännu en gång. Igår så var det riktigt roligt har aldrig tapetserat förut och det gjorde jag igår. Eller hjälpte till iaf : )
Så om en timme så ska jag dra igen.

Sitter i luren och väntar på att hälsocentralen ska ha pratat klart med doktorn om varför jag haft ont i livmodern.
Så vi får se vad dom säger. Är as trött på att sitta i telefon och vänta. Överallt som jag ringer får jag sitta i telefonkö. Ringde tele2 idag fick vänta i 15 min. Hatar de.

Men iaf idag är det "bara" Onsdag. På fredag kväll kommer Cristina från barkursen och hälsar på tills på söndag. Vi ska äta på Churtstreet på lördag. Ska bli mycket trevligt :)

Nu ska jag äta sen dra mig iväg.

Hejs!

Precis kommit hem

Jag har väl varit hemma i ungefär 1 timme. Hunnit ta en dusch och såg fram emot att få se Paradise Hotel. Men icke, Jonas vill kolla på film så jag får väl kika på tv6play imorgon istället.
Så nu blir det en drama som Jonas faktiskt vill se så vi får väl göra det då.

Med rusten idag iaf så har vi kommit en bit på vägen. Vi hann faktiskt tapetsera en del trots all krångel som va med den där väggen så är jag nöjd. Det kommer bli så fint så. Vi får tänka på att det är "vår" framtida stuga/avkopplings ort. Men nog om det. Nu blir det film och natt.

Tjingeling! 

Och dessutom

Jag vet att jag kommer få en flicka.
Jag drömde nämligen om min bortgångna farfar inatt. Drömde att jag äntligen fick träffa honom igen och att jag kände hur det kändes att krama om honom och hans stora mjuka mage. Och hur han luktade. Det var verkligen spec. Men han berättade iaf att jag ska få en flicka så det tror vi på ;)

Någon som vill veta vilket kön det är när jag fått reda på det?

Nu så

Nu äntligen så börjar jag må bra. TACK OCH LOV! För första gången på ett tag att jag kan äta ett helt mål mat. Det är helt fantastiskt. Jag trodde aldrig den dagen skulle komma.
Men vecka 13 nu känns bra. Det går framåt iaf.

Och jag borde bli bättre på att skriva men vad sjutton. Jag har ett så tråkigt liv så ingen vill veta vad jag gör iaf. ;)

Nu ska jag åka iväg och rusta i mammas farbrors hus igen. Han är lite otålig så vi måste ta en vecko dag till att hjälpa honom.

Hejs svejs så länge!

V.13

Nu är fostret sju till åtta centimeter långt och väger ungefär 23 gram – som en halv banan. De fingeravtryck som ditt barn kommer att bära resten av sitt liv är redan på plats. Om du trycker försiktigt på magen så att bebisen kan känna det, kommer den förmodligen att göra samma rörelser som en bebis som söker efter bröstet.

fetal development at 13 weeks
Om din bebis är en flicka, så har hon ungefär två miljoner ägg i sina äggstockar nu. När hon är född, kommer de att ha halverats till cirka en miljon. Antalet ägg kommer sedan att fortsätta minska och när hon är 17, kommer hon att ha ungefär 200 000 ägg.

För din del har det kanske börjat lätta nu. De flesta kvinnor upplever att graviditetssymptom som att behöva kissa ofta, utmattning och illamående minskar under andra trimestern. Din mage är så pass stor att folk ser att du är gravid, men har ännu inte blivit så stor att den är i vägen. Brösten har redan börjat producera kolostrum, även om det är flera månader kvar till födelsen ännu.

091122

Idag så ska jag iväg och hjälpa mamma rusta hemma hos hennes farbror. Han har inte gjort något på det huset på 35 år. knappt städat heller för att han är en saksamlare. Men nu har iaf mamma fått fria händer till att göra vad hon vill. Och då blir det nytt golv plus nya tapeter. Men samtidigt så är det inte bara det ut typ avfettning av hela rummet. Den gubben är lite små dålig på att städa. Varför städa liksom? Hehe
Men iaf jag sa till mamma att ska jag följa med så ska jag ha sushi till middag. Och det ska jag få :D:D

Hepåde!

En tanke till den som "bryr" sig

Jag tänkte att jag skulle lägga in barnets utveckling vecka för vecka den som orkar läsa och bry sig :)
Jag tycker själv att det är jätte intressant att läsa. Läser om olika veckor om och om igen.

V.12
Nu börjar bebisens ansikte se mer mänskligt ut, även om den fortfarande bara är c 5,5 cm lång från hjässa till rumpa och väger mindre än 14 gram. Ögonen har nu förflyttats framåt från sidorna av huvudet och sitter närmare varandra. Öronen sitter nästan där de ska på en ”färdig” bebis. Levern producerar galla och njurarna utsöndrar urin.

fetal development at 12 weeksOm man trycker på din livmoder så rör sig bebisen, men du kan inte känna dess rörelser ännu. Fostrets nervceller har multiplicerats snabbt och synapserna håller på att utformas. Fostret har fått nya reflexer: om man rör handflatan så sluter sig fingrarna, om man killar under foten så kröks tårna och om man petar på ögonlocken, så kniper ögonmusklerna ihop ögonen.

091121

En sån härlig lördag! Vacker väder och luften är frisk och skön.
Själv så har jag börjat lyssna på Carolas jul skiva jul i betlehem 99'. Jag har en liten smyg längtan till jul.
Det enda jag inte längtar efter är nog att fira jul i Ramsjö. Jag undrar om jag ska göra en sneeky och försöka komma undan så jag kan få vara hemma med mamma. Ingen jul om inte mamma är med.
Har ingen lust att fira med jonas odrägliga pappa som jag inte står ut med. Att han ska bli farfar åt mitt barn känns hemskt. :(
Det enda den mannen har tjatat om är att jag inte får dricka alkohol. Och det är ju verkligen det sista jag skulle göra. Men ändå det enda jag fått av honom sen jag blev gravid är just alkohol. Vin och sprit. Smart!

Nä jag tackar för en jul hemma med mamma och hennes goda mat.

Undra om det blir en liten promenad i det fina vädret idag?

Ha en mega bra dag!!

Vecka 12

Ja då var det ett tag sen. Tänk om bloggen kunde skriva ner allt jag tänkte på varje gång jag tänker att jag ska skriva i bloggen men inte orkar göra det.
Sen har jag inte varit så över effektiv sen 5 veckor tillbaka. Ja de var ju då mitt verkliga illa mående tog över.
Jag har inte haft så mycket kraft i kroppen med tanke på att jag inte fått i mig någon mat då mat lusten har försvunnit helt och hållet.

Ja jag är ju i vecka 12 nu. Och som jag har läst så har man tur kan det värsta av illamåendet försvinna och till vecka 13 så har man god apptit igen. Jag hoppas verkligen på det. Just nu så vill jag bara ha Maj och min lilla bebis här :)
Men det är ju en liten bit kvar. Jag har min första U.L tid den 29 dec så jag längtar verkligen!
Och jag tänker faktiskt kolla vilket kön det är på barnet. Många vill ha det hemligt så att det blir en överraskning. Men jag har alldeles för stort planerings begär att jag inte kan låta det vara enda tills i Maj.
Det är mycket som ska göras tills utkomsten.

Kram på er!

RSS 2.0