Jag vet att det bara är Januari

Men bara i förra veckan så hade jag såna vårkänslor. Och det är ju inte så konstigt med tanke på att det satt små vår fåglar och kvittrade i träden utanför balkongen.
Men sen vad hände?! VAD ÄR ALLT DET HÄR? Varför kommer det mer snö? Dumma dumma Sverige!

Jag lunchade med mamma och en gammal arbetskamrat till henne. Hon frågade när bebis skulle komma. Maj/Juni svarade jag då, och hon brister ut men åh det är ju snart! Nä för mig är det verkligen inte snart, det är sån lång lång tid och jag är rastlös. Visst den lilla filuren där inne gör sig verkligen märkvärd och flaxar omkring som en riktig dåre. Kanske fått det av Jonas eftersom jag är rätt lugn av mig, Jonas som inte sitter stilla en sekund. Måste alltid ha något att göra något att låta med eller synas. :)


Bebis vinkar till er alla!

Men nu ska jag ta mig något att äta, så hörs vi senare.

See you later!





Det svider i hjärtat men det måste göras

Jag vill verkligen inte lägga ut på blocket så jag tänker försöka här och kanske folk kan tipsa om någon som man känner vill ha mina små hjärtan?
Och för Jonas skull som står otroligt nära katterna så vill jag att någon vi känner tar katterna. Och jag vill inte trycka in dom i någon liten lägenhet utan jag känner att det är dags för dom att få komma ut. Eftersom han katten älskar att vara ute och inte stor trivs inomhus. Milan är kastrerad men inte lilla Valencia.
Och jag ser även att dom helst kommer tillsammans eftersom dom är ett litet kärlekspar.
Det är två helt underbara katter som har underbara personligheter.
Valencia den söta rara lilla flickan som är lite mer än ett år ser fortfarande ut som en liten kattunge. Och kommer för alltid att se ut som en kattunge. Milan som är några månader älder än Valencia är lite större med ett väldigt stort hjärta. Han har mycket kärlek att ge och älskar att få kramas en liten stund.

Jag söker någon som villl vara (fodervärd) åt dom på obestämd tid. Ifall det inte skulle funka eller vi flyttar till ett bättre hem där dom kan gå ut i det fria. Just nu är det för jobbigt med min graviditet ihop med astman gör det nästan outhärdligt.

Hör av er om ni känner någon som är intresserad.










Vecka 20+1

Hon känns! Jag känner henne med handen och det är helt UNDERBART! Tyvärr så har inte Jonas haft turen att få dela det. Varje gång som han ska känna då slutar hon röra på sig.
Jag har inte sett efter om det syns när hon rör sig. Men jag nöjer mig med känslan av att känna henne.

Vill dessutom tacka tjejerna för en trevlig kväll i lördags, lyfter på hatten.
Det alkoholfria valet var super. :)

Ciao alla!




Vecka 20

Nu är bebisen ungefär 16,5 cm lång från hjässa till rumpa och lägger stadigt på sig i vikt. Det vaxliknande fettlager som kallas fosterfett, eller vernix caseosa, börjar täcka huden för att skydda den mot den långa tiden i fostervattnet. Det underlättar också förlossningen. Bebisen sväljer mer denna vecka, vilket är bra träning för matsmältningssystemet. Det fostervatten som tas in av din bebis spjälkas till vatten (som absorberas) och restprodukter som hamnar i tjocktarmen, där det så småningom bildar barnbeck.

fetal development at 20 weeksOm du inte redan går i föräldragrupp, kanske du är intresserad av att göra det. Både nya och flerbarnsföräldrar kan dra nytta av strukturerade klasser. En bra motionsgrupp för gravida kan förbereda dig inför förlossningsarbetet. Det är bra att planera det så att du är klar med dina lektioner vid 37 veckor, då du åtminstone teoretiskt sett anses fullgången och redo för förlossning när som helst.

Se till att du får tillräckligt mycket järn. Bebisen behöver det för att tillverka röda blodkroppar, bland annat. Det är i stort sett omöjligt att få i sig för mycket järn bara från mat. Exempel på järnrik mat är magert rött kött, kyckling, fisk, linser och bönor, spenat och berikade frukostprodukter. Läs vår guide till bra kost för att få grepp om vad du behöver mest.

100123

Ska alldeles strax kliva in i duschen för att snygga till mig lite. Sen drar jag och Jonas hem till mamma där vi ska göra lite smarrig mat. Jag ska nämligen bjuda familjen på älg. Hur många tycker om älg? Många jag frågat säger ofta att dom tycker det smakar som kofta. Sant eller falskt?

Sen så ska jag faktiskt på min första fest sen graviditeten. Nyktert tillstånd naturligtvis, har köpt några alkoholfria tillbehör som jag tänkte göra ikväll.
Drömde lite otäckt inatt att jag hinkade i mig en massa alkohol omedvetet. Det var lite otäckt faktiskt.
Och det är inte första gången jag drömmer så. I början av graviditeten så drömde jag att jag både drack alkohol och tog mig någon cigg då och då. Helt emot mina principer, jag andas inte ens in när jag går förbi en rökare. :p

Nu blir det duschning och fixning av hår.



Bibliotek

Idag har jag varit duktig nog att skaffa mig ett lånekort på bibblan.
Hittade en bok igår som jag mer än gärna skulle vilja dyka ner i.

14 år till salu:

Det här är 14-åriga Tessans egna historia. Hon lever ett välanpassat liv i en mellansvensk stad, med mamma, pappa och syskon. I skolan går det bra och hon älskar stunderna hon tillbringar i stallet.
Men så en kväll raseras allt. På väg hem från stallet blir hon våldtagen av en jämnårig kille. Chockad tar hon sig hem men berättar aldrig för någon om vad som hänt. I stället tar Tessan på sig all skuld för våldtäkten och mår allt sämre.
När en kompis föreslår att de ska sälja sex via nätet för att tjäna snabba pengar tvekar hon inte. Tessan dras in i en ond cirkel av självförnedring och prostitution i jakt på bekräftelse. Genom att sälja sin kropp gång på gång straffar hon sig själv och försöker ta kontroll över situationen. Men snart inser Tessan att hon inte längre har makten över sitt liv. Till slut får hon inte ens betalt av de män som regelbundet ringer och kräver att få utnyttja henne. När hon byter skola för att komma ifrån dem hittar de henne och övergreppen fortsätter. Hennes omgivning märker inte vad som händer. Finns det ingen väg ut ur helvetet?


Den verkar (jag vill inte säga bra) men det är absolut en sån bok som jag försvinner helt i. Jag läste tidigare en annan verklighetsbaserad bok som heter bakom stängda dörrar. Jag vet inte om det är någon som har hört talas om den. Men den är också riktigt rörande. Verkligehetsbaserade böker är verkligen bäst. Även böckerna Gömda osv.

Man måste börja läsa mer, spec när jag inte vill röra mig så mycket på grund av den helt fantastiska *NOT* foglossning som jag har. Jag lider verkligen.

Grattis Mamma!!

Idag är det din födelsedag och vi ska inte tala om ålder.
Du ser inte en dag äldre ut, vår egna vackra pingla.


Jag och mamma på vår cypern resa!


Vackraste i världen! Yes det är hon.




Ett underbart stort GRATTIS till världens bästa mamma!!

Nu kan jag börja lägga ut vilken vecka

Nu är jag i vecka 19
Byter vecka varje söndag.

Nu är du halvvägs! Toppen av livmodern når nu naveln och kommer att fortsätta växa med ungefär en centimeter i veckan. Bebisen är cirka 15 centimeter lång och väger strax under 250 gram.

fetal development at 19 weeksNu har bebisen börjat svälja fostervatten och njurarna producerar urin. Hår växer på huvudet.

Nu utvecklas sinnena fort. Nervcellerna för de olika sinnena – smak, lukt, hörsel, syn och beröring – utvecklas nu i sina respektive områden i hjärnan. Produktionen av nervceller saktar av när existerande nervceller blir större och etablerar mer komplicerade förbindelser. Du som väntar en flicka kan tycka det är intressant att veta, att hon nu har ungefär sex mijoner ägg i sina äggstockar, vars antal kommer att ha sjunkit till cirka en miljon vid födseln.

Nu har du säkert känt din bebis röra på sig. Ibland kan det hända så mycket därinne att det är svårt att sova. Din bebis kommer att vara mycket aktiv de kommande tio veckorna, tills det börjar bli för trångt i livmodern. Snart väntar tillökning vilket för med sig stora förändringar, så ta en titt på Sex och relationer.


Blogg torka

Förlåt glömde ju berätta vad det var för överraskning.
Fullt upp sen jag fyllde 21 ;)
Men iaf Elin tog mig till Uppsala för hon visste att jag ville se Avatar i 3D.
Först så käkade vi buffé på en kinesisk restaurang, det var riktigt gott måste jag säga.
Sen så bar det iväg till bion, jag tänker inte hissa 3D och spec inte när man har glasögon så är det ingen hitt måste jag säga. Det blev lite fel brytning i glasögonen eller hur jag ska förklara. Sen är det väldigt jobbigt med dubbla glasögon. Men jag älskade filmen och kommer se den 1000 ggr till :)

Tack gumman för den underabara kvällen :D



Nu bär det iväg

På överraskning som Elin har fixat till åt mig. Jag vet inte mer än tågstation 14,15 :)

Så nu sticker jag! hejs

Grattis till lilla mig!

Idag är det min dag min bara min! ;)
Just nu sitter jag och käkar frukost och innan det så förberedde jag maten som ska vara tills ikväll.
Mina nära och kära kommer nämligen över på middag.

Bebis har gett mig 2 presenter idag som jag har sluppit undan ett tag nu. Men det är ju trots allt min födelsedag så hon var väl tvungen att ge mig något.
Vi har ett namn på Bebis men jag vill inte säga det till alla än :D

Men nu ska jag sätta igång min man att hjälpa mig med städning. Så hörs vi sen.

Hipp Hipp Hurra till mig!



Vissa dagar går verkligen långsamt

som den här dagen, den går aldrig framåt känns det som. Den tar aldrig slut, jag tycker ändå jag har gjort rätt mycket den här dagen. Men tydligen inte eftersom tiden helt enkelt står hela stilla.
Idag så har Xi flyttat in så nu är hon här. Det är bra att ha henne för hon förstår ingenting och är bara helt knäppt tyst. Hon sitter i  sitt rum och pysslar med sitt. Fast det låter mest som att hon sitter och pratar i telefon. Vi har fixat rummet så gått det går så hon har lite möbler. Jag tror det här kommer gå bra trots att jag tyckt att det känts lite jobbigt. Hon kom fram till mig och Jonas när vi lagade mat och sa att hon tyckte vi verkade som bra människor och att hon trodde att vi skulle funka bra ihop.

Men anledningen till att tiden går så sakta idag är väl för att jag väntar på att få se Paradise Hotel. Dom har ju haft jul uppehåll på programet så jag har väntat och väntar. Och nu äntligen har det börjat igen, Dessutom har dom dubbel avsnitt. Jag bara älskar intrigerna, svartsjukan och spelen. Samt hur små nördiga dom är när dom springer runt där med sina pakter.

Nu har jag skrivit av mig lite. Vi hörs mer!

Ciao!




100105

Va ett tag sen jag blogga nu, har inte riktigt varit hemma för att kunna skriva.
Och jag har heller inte skrivit något om barnets utveckling eftersom jag har gått tillbaka lite.
Blev så när dom räknade ut på ultraljudet att jag är nu i vecka 17+2. Och plus2 är ju för två dagar till den som inte visste :)

Men nu har jag inte tid för något jätte inlägg heller så vi får se om jag skriver senare om jag får tid.


CIAO!

RSS 2.0